PLASTIKA DOO

Tradicijom i iskustvom uz nove tehnologije stvaramo kvalitet.

O NAMA

PLASTIKA DOO je fabrika za preradu plastičnih masa, osnovana 1959. godine a od 2004. godine je u privatnom vlasništvu. Od svog osnivanja pa do danas, PLASTIKA DOO beleži stalni rast obima proizvodnje, tako da na godišnjem nivou proizvodi približno 2000 tona plastične ambalaže.

Sinergijom iskustva, tradicije i znanja, preduzeće već decenijama uspešno odgovara na zahteve, kako domaćeg tako i inostranog tržišta. Trudimo se da ispratimo savremene trendove u industriji ambalaže primenom novih tehnologija i kvalitetnih polietilena i polipropilena. U cilju postizanja zadovoljstva krajnjeg korisnika, preduzeće je kao glavni cilj postavilo visok kvalitet proizvoda i usluga. Zapošljavamo preko 80 radnika koji svojom kompetentnošću i iskustvom doprinose da svaki segment poslovanja funkcioniše na najbolji mogući način.

Kao društveno odgovorna kompanija težimo ka očuvanju životne sredine, pa se u okviru fabrike nalazi i postrojenje za tretman i skladištenje plastičnog otpada. Sav plastični otpad nastao u procesu proizvodnje se odgovarajućim procesom reciklaže prevodi u stanje koje omogućava ponovno iskorišćenje.

Trenutno radimo na projektu postavljanja solarne elektrane u okviru fabrike,  koja će omogućiti smanjenje troškova uz istovremeno smanjenje upotrebe neobnovljivih izvora energije koji su jedan od glavnih uzroka zagađenja.

DRUŠTVENO ODGOVORNA KOMPANIJA

Polietilen spada u male zagađivače životne sredine. S obzirom na njegovu ekonomičnost, kompletna svetska produkcija polietilena učestvuje sa samo 1% u potrošnji naftnih derivata. Emisija štetnih supstanci je minimalna zahvaljujući čistoj i efikasnoj proizvodnji.

Polietilen ima visoku pogodnost za reciklažu, pa je iskorišćenost maksimalna, a štetni uticaj na životnu sredinu minimalan.

Kao društveno odgovorna kompanija, izuzetno smo ponosni na visoko razvijenu svest o očuvanju životne sredine, što potvrđuje naša politika kvaliteta.

Posedujemo dozvole za sakupljanje, skladištenje i tretman neopasnog otpada.